کفپوش چیست؟

نوشته شده توسط منتشر شده در: دی ۱۷, ۱۴۰۱تعداد بازدید: ۵۸۴
اشتراک‌گذاری

کف بزرگترین سطح خانه است و انتخاب بهترین نوع کفپوش برای فضای شما بستگی به بودجه، سبک خانه و سلیقه شخصی شما دارد. هر نوع کفپوش دارای مزایا و معایب منحصر به فرد خود است و تعیین بهترین کفپوش به نیازها، فضا، مکان و حتی چیدمان هر اتاق بستگی دارد. گزینه های رایج کفپوش شامل چوب و پارکت، فرش و موکت، وینیل و… است.

انتخاب بهترین کفپوش برای فضای دلخواه شما کار چندان آسانی هم نیست. فاکتورهای زیادی را در هنگام انتخاب نوع و رنگ کفپوش باید در نظر بگیرید. هر چه نوع مواد کفپوش بادوام تر، زیباتر و انعطاف پذیرتر باشد، به طور طبیعی گران تر می شود. اما با وجود این امروزه جایگزین های کم هزینه برای حمام، آشپزخانه، اتاق نشیمن نیز وجود دارد. در واقع نوع کفپوش و قیمت نهایی آن به انتخاب شما برمیگردد. در این مقاله قصد داریم در مورد رایج ترین انواع کفپوش، بهترین ویژگی های آن ها، مزایا و معایب و کاربرد استفاده از هر کدام مفصلا توضیحاتی ارائه دهیم.

کفپوش چیست؟

پوشش دائمی روی سازه کف با یک ماده تکمیلی برای ایجاد سهولت در ساختار راه رفتن، کفپوش نامیده می شود.

یک کفپوش مرغوب باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • باید بادوام باشد.
  • باید به راحتی تمیز شود.
  • هنگام راه رفتن نباید صدایی تولید کند یا باید بی صدا باشد.
  • باید ظاهر خوبی داشته باشد.
  • باید عاری از رطوبت باشد.
  • باید مقاوم در برابر حرارت و آتش باشد.
  • هزینه نگهداری آن باید ارزان باشد.

اجزای یک کفپوش

به طور معمول، یک کفپوش از دو قسمت تشکیل شده است: پایه کفپوش و پوشش کفپوش

  1. پایه کفپوش

جزء سازه ای که پوشش کف را پشتیبانی می کند به عنوان لایه زیرین یا پایه شناخته می شود. برای هر کفپوش، شیء پایه کف باید حمایت مناسبی از کفپوش داشته باشد تا ته نشین نشود و همچنین عایق حرارتی و مقاومت در برابر رطوبت و گرما را فراهم کند.

  1. پوشش کفپوش

روی پایه کفپوش، پوششی با مصالح تکمیلی برای ساختمان های مسکونی و تجاری انجام می شود و هر یک از این مصالح، مزایا و معایب خاص خود را دارد. معمولاً مصالح پوشش کف عبارتند از گل، آجر، چوب یا الوار، سنگ فرش، آسفالت، بتن، موزاییک، کاشی، مرمر، P.V.C و غیره.

انواع کفپوش و مزایا و معایب آنها

وقتی نوبت به انتخاب کفپوش می رسد، گزینه های زیادی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود که بررسی آنها کمی خسته کننده به نظر می رسد. در اینجا با توجه به محیط مورد نظر، جنس و ساختار متفاوتی که مورد استفاده یک کفپوش ایجاب می کند، به بررسی آنها می پردازیم. در زیر، انواع متداول کفپوش را به همراه معایب و مزایای هر یک توضیح می دهیم:

۱. کفپوش چوبی

این نوع کفپوش ها را می توان در همه جا در خانه ها استفاده کرد و به طور کلی بسیار پرطرفدار هستند. زیرا کفپوش های چوبی مانند چوب ظاهری بسیار زیبا به فضا می بخشند و علاوه بر این با دارا بودن تنوع و طرح های مختلف برای همه فضاها اعم از طراحی داخلی خانه با سبک مدرن یا سنتی یا هر فضای دیگری مناسب است. در مقابل، کفپوش های چوبی مهندسی شده دارای روکش چوبی واقعی بر روی یک هسته میانی از چوب شده و به نوعی دارای یک لایه پشتیبان هستند که می توانند تا حد زیادی گرما را در خود نگهدارند.. پایداری کفپوش مهندسی شده آن را به انتخابی عالی نسبت به گرمایش از کف در صورت رعایت دستورالعمل‌ها تبدیل می‌کند، بعلاوه نصب آن نسبت به کفپوش‌های چوبی ساده ‌تر است.

مزایا: کفپوش های چوبی از نظر ظاهری همه کاره هستند و می توانند مکمل همه انواع فضای داخلی باشند. ماندگاری بالایی دارند و برای از بین بردن خراش های سطحی تا ۵ بار صافکاری را تحمل می کنند. کفپوش های چوبی می توانند ارزش فروش مجدد خانه شما را افزایش دهند زیرا این ویژگی برای بسیاری از افراد مورد توجه است. کفپوش های چوبی با تخته مهندسی شده یا طبیعی می توانند در همه جای خانه استفاده شوند. این کفپوش ها گرمای طبیعی را به فضا اضافه می کنند و در گونه های مختلف و عرض و طول های زیادی موجود است. همچنین می‌توانید کفپوش‌های چوبی را رنگ آمیزی کنید تا در طول زمان ظاهر شان را ارتقا دهید. تمیز کردن آنها نیز آسان است.

معایب: هزینه و نگهداری کفپوش های چوبی سخت است که می تواند مالک منزل آن را در مضیقه قرار دهد، زیرا معمولاً برای به دست آوردن یک روکش خوب به کمک یک متخصص نیاز دارید. قیمت ها با توجه به ضخامت روکش تزئینی چوب و کیفیت هسته متفاوت است. این نوع کفپوش ها وقتی برای مدت طولانی در معرض رطوبت قرار می‌گیرند، می‌توانند تاب بردارند و در نتیجه، برای حمام یا اتاق‌های لباس‌شویی مناسب نباشند. بنابراین ممکن است نتوانید کفپوش های چوبی را در همه جا نصب کنید، به خصوص نه در حمام.

همچنین باید مراقب باشید که کفپوش‌ های چوبی در طول روز در معرض اشعه‌های فرابنفش قرار نگیرند تا از محو شدن آن‌ها جلوگیری کنید، زیرا برخی از کفپوش‌های چوبی بیشتر از بقیه مستعد سفید شدن با اشعه UV هستند. فرش‌ها، پرده‌ها و سایر پوشش‌های پنجره نیز می‌توانند به این امر کمک کنند. همچنین عاقلانه است که قبل از اینکه به استفاده از جارو برقی برای جمع کردن گرد و غبار یا کشیدن مبلمان روی آن فکر کنید، بررسی کنید که چقدر در برابر خش مقاوم است.

۲. کفپوش لمینت

کفپوش لمینت از لایه هایی از تخته فیبر با چگالی بالا ساخته شده است که روی سطح زیرین آن، یک پوشش سخت و مقاوم در برابر سایش لمینت شده است.

مزایا: از مزایای آن می توان به قیمت، خاصیت ضد خش و سهولت نصب آن اشاره کرد. لمینت یک انتخاب عالی برای یک خانه شلوغ در تمام مناطقی است که در معرض رطوبت زیاد نیستند (بنابراین از استفاده آن در حمام خودداری کنید).

معایب: گرچه این موضوع بستگی به سازنده آن دارد، اما انواع پارکت لمینت می توانند در زیر پا احساس سردی و سفتی ایجاد کنند. اگر بهخوبی نصب نشود، ممکن است پر سر و صدا و درهم و برهم باشد.

توجه داشته باشید که باید از کفپوش های لمینت چوب مصنوعی ارزان قیمت خودداری کنید زیرا مشکلات این کفپوش ها در کیفیت منعکس می شود. با این حال، به طور کلی، نگهداری از آن آسان است و بادوام است. همچنین، کفپوش لمینت برای مکان های زیرزمین توصیه می شود.

۳. کفپوش SPC

کفپوش وینیل SPC یکی از بهترین جایگزین ها برای کف هایی با تردد زیاد مانند هتل ها یا ادارات است، اگرچه در محیط های خانگی نیز استفاده می شود.

این نام که مخفف کلمه Solid Polymer Composite است به ترکیب آن اشاره دارد که نسبت به وینیل سنتی سفت تر است زیرا هسته آن از سنگ آهک و تثبیت کننده ها ساخته شده است.

کفپوش SPC به عنوان “نسل بعدی” کفپوش وینیل در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، برخلاف کف‌های چوبی و لمینت، ۱۰۰% در برابر آب مقاوم بوده و بسیار متنوع‌ تر و مناسب ‌تر برای انواع فضاها، از جمله اتاق‌ های مرطوب مانند حمام و آشپزخانه هستند.

مزایا: این نوع کفپوش، اصطلاحا یک کفپوش همه کاره است. این کفپوش ها در مقابل آب بسیار مقاوم هستند. همچنین، خطر انبساط و/یا انقباض مرتبط با تغییرات دما را کاهش می دهند،  و یک عایق صدای عالی هستند. به علاوه، آنها امکانات زیبایی شناختی زیادی دارند، نصب شان ساده بوده و تمیز کردن آنها بسیار راحت است.

معایب: این کفپوش ها بر خلاف کفپوش های چوبی، ارزش افزوده ای به ملک شما اضافه نخواهند کرد. همچنین، به علت پایداری آن در هنگام نصب، هنگام برداشتن آنها با دشواری و سختی زیادی مواجه خواهید شد. به علاوه این نوع کفپوش ها، به اشیای تیز بسیار حساس هستند و هنگام تماس با اجسام تیز و برنده باید مراقب باشید. اگر از انواع غیر مرغوب آن استفاده شود، نه تنها نسبت به رطوبت مقاومت ۱۰۰ درصد تخواهد داشت بلکه تعمیر و بازسازی آن در صورت پارگی یا آسیب دشوار خواهد بود.

۴. فرش و موکت

فرش‌ها که در الیاف مصنوعی، پشم خالص یا ترکیبی از هر دو موجود هستند، دارای طیف وسیعی از رنگ‌ها و بودجه ‌ها هستند که مناسب هر اتاق هستند (اگرچه بهتر است در آشپزخانه یا حمام از آنها اجتناب شود.)

مزایا: فرش یک گزینه عالی برای فضاهای ساکت و پابرهنه مانند اتاق خواب، کمد و فضاهای اداری است. نصب این کفپوش می تواند فضاهای کوچک را بزرگتر نشان دهد. نگهداری از فرش ساده است و معمولاً هر ۵ تا ۱۰ سال یکبار فرش یا موکت تعویض می شود. اگر نایلونی باشد یا زیر پا نرم و گرم باشد، معمولاً مقرون به صرفه است. پالت های فرش برای اتاق های بازی و سالن های ورزشی خانگی مناسب تر هستند، زیرا ارتفاع پرز کمتری دارند و در برابر لکه مقاومت دارند. تقریباً همه فرش‌ها قابل بازیافت هستند. به این دلیل که لانولین طبیعی موجود در پشم موکت مقاوم در برابر لکه است و به طور طبیعی انعطاف پذیر است، کمتر زیر پا خرد می شود. به طور کلی، فرشی که پرزهای برش دار است، بیشتر از فرشی که حلقه دار است خرد می شود. توجه داشته باشید که فرش متشکل از ۸۰ درصد پشم و ۲۰ درصد الیاف مصنوعی بوده و بهترین ترکیب برای سایش، عایق حرارتی و راحتی می باشد. یک زیرانداز جدید می تواند عمر فرش را تا ۴۰ درصد افزایش دهد، بنابراین هنگام خرید فرش به این نکته توجه داشته باشید.

معایب: برخی به دلیل کثیفی که در آنها جمع می‌شود، به فرش علاقه‌مند نیستند، زیرا بعضا بهترین جاروبرقی یا بخارشوی نمی‌تواند به رفع آن کمک کند. همچنین برای کسانی که حیوانات خانگی دارند مشکل است، زیرا بافت شل آن به راحتی توسط پنجه های کوچک این حیوانات از بین می رود. بنابراین، برای مناطق پر رفت و آمد، فرش یا موکت با تراکم بالا انتخاب نمائید.

قبل از استفاده از موکت روی پله، آن را روی یک سطح خمیده بررسی کنید. شما باید به دنبال تراکم بالا برای پله ها باشید، زیرا بافت شل باعث خرد شدن آن می شود و اگر گربه یا سگ دارید، پنجه های آنها در حلقه ها گیر می کند.

راهنمای خرید کفپوش

کفپوش نقش مهمی در ظاهر، احساس و عملکرد خانه شما دارد. از چوب سخت کلاسیک گرفته تا بتن مد روز، انواع سطوح کفپوش را کاوش کنید تا بهترین گزینه را برای سبک زندگی و بودجه خود بیابید.

کفپوش روی زندگی شما تاثیر می گذارد. چه در خانه یوگا انجام دهید، چه میزبان یک مهمانی شام در اتاق غذاخوری باشید یا از بچه های فامیل در آشپزخانه خود پذیرایی کنید، به سطحی در زیر پا نیاز دارید که راحت و بادوام باشد. از آنجایی که کفپوش معمولاً بزرگ‌ترین سطح یک اتاق است، پایه و اساس کل ظاهر فضا – رنگ، سبک، بافت و الگوی اتاق را می‌سازد. یک کفپوش جدید می تواند یک سرمایه گذاری بزرگ باشد، بنابراین شما سطحی می خواهید که سال ها دوام داشته باشد.

برای کمک به شما، چند نکته را گردآوری کرده ایم تا هر زمان که تصمیم گرفتید کفپوش منزل خود را تعویض کنید یا برای نخستین بار نوع جدیدی از آن را نصب کنید، به شما در انتخاب و تصمیم گیری کمک کند.

فضای منزل خودرا بسنجید. اولین چیزی که باید در نظر بگیرید اتاق یا اتاق هایی است که قرار است در آن کفپوش گذاشته شود. اندازه و شکل می تواند نقش مهمی در انتخاب درست داشته باشد، همانطور که نور اتاق نیز نقش مهمی دارد. کفپوش از این نظر تقریباً مانند دیوارپوش و رنگ عمل می کند. رنگ‌های روشن کمک می‌کنند اتاق‌های کوچک بزرگ‌تر به نظر برسند، در حالی که نورهای تیره‌تر می‌توانند گرما را در صورت نیاز به ارمغان بیاورند.

ایده خوبی است که چند نمونه کفپوش از تامین کننده کفپوش مورد نظر خود تهیه کنید و آنها را در اتاقی که مورد نظرتان است، قرار دهید. دیدن آن‌ها در جای خود می‌تواند به شما حس بهتری نسبت به تلفیق آن‌ها با اتاق و وسایل آن بدهد. همچنین به شما این فرصت را می دهد که ببینید کفپوش جدید شما در زمان های مختلف روز چگونه به نظر می رسد.

استایل مورد علاقه خود را بشناسید. چه رنگ ها و طرح هایی را دوست دارید؟ به این فکر کنید که کدام بافت کفپوش برای شما جذاب است. همچنین، دکوراسیون فعلی خود را نیز در نظر بگیرید. باید کفپوشی را انتخاب کنید که مکمل مبلمان و لوازم جانبی شما باشد.

سبک زندگی خود را در نظر بگیرید. به نحوه استفاده از اتاق فکر کنید. آیا شما یک کدبانوی مشتاق هستید که ساعت ها پشت اجاق گاز می ایستید؟ در اینصورت شاید بخواهید کفپوش از نوع کاشی را رها کنید که برای مدت طولانی ایستادن روی آن ناراحت کننده است. آیا فرزندان شما  چاله های آب را در کف حمام بجا می گذارند؟ ممکن است بخواهید به سراغ کفپوش از نوع کاشی بروید که در مقابل فرو رفتن آب مقاومت می کند. آیا حیوانات خانگی دارید که گل و لای را به داخل سالن پذیرایی می آورند؟ در اینصورت بهتر است به کفپوش از نوع بتن فکر کنید. کفپوش شما باید بتواند در برابر فرسودگی و پاره شدن ایستادگی کند.

به کاربرد کفپوش مورد نظر دقت کنید. نکته مهم دیگر کاربردی بودن است. به میزان استفاده از کفپوش مورد نظر و نوع فعالیت هایی که در آن اتاق خاص انجام می شود فکر کنید. آیا احتمال دارد که ترافیک سنگینی مانند راهرو در اتاق مورد نظر صورت بگیرد یا اینکه اتاق فقط به صورت گهگاهی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟

آنچه در اتاق می گذرد نیز چیزی است که باید در نظر داشته باشید. آشپزخانه‌ها اغلب با لکه‌ها مواجه می‌شوند، بنابراین شما به چیزی نیاز دارید که هم مقاوم باشد و هم تمیز کردن آن در مناطقی مانند آن آسان باشد. به طور مشابه، حمام ها باید کفپوشی داشته باشند که سطح رطوبت ثابت مربوط به آنها را بگیرد.

بودجه خود را محاسبه کنید. به خاطر داشته باشید که همراه با هزینه مواد کفپوش، ممکن است نیاز باشد که هزینه زیرسازی، تحویل و نصب و همچنین برداشتن کفپوش قبلی خود را نیز در نظر بگیرید. فراموش نکنید که مواد اضافی مانند قرنیز، لکه یا چسب را در محاسبات نظر بگیرید.

کلام آخر

انتخاب نوع مناسب کفپوش می تواند ظاهر و احساس هر فضایی را به طور کامل متحول کند، بنابراین نکته مهمی است که هنگام بازسازی اتاق یا راهرو خود باید در نظر بگیرید. کفپوش به همان اندازه که جنبه زیبایی دارد، کاربردی است. برای مناطقی که ترافیک بالایی دارند، مانند راهروها، احتمالاً می خواهید چیزی بادوام تر انتخاب کنید، در حالی که ممکن است چیزی تزئینی تر در اتاق نشیمن یا اتاق خواب خود بخواهید.
انتخاب کفپوش مناسب برای خانه شما می تواند تاثیر زیادی داشته باشد و هر زمان که شخصی وارد آن می شود، ظاهر و احساس منزل شما را از طریق کفپوش منزل تان به وی منتقل می گردد. بنابراین، در انتخاب کفپوش مناسب باید دقت بالایی به خرج دهید، زیرا باید مدت زیادی با تصمیم خود زندگی کنید. انتخاب کفپوش مناسب برای خانه شما می تواند راه بسیار خوبی برای دادن روح جدید به فضای منزل تان باشد. پیروی از نکات بالا به شما کمک می کند انتخاب درستی داشته باشید و فضایی ایجاد کنید که برای شما تازگی فراوانی داشته باشد.

برای مشاوره در مورد انتخاب کفپوش مناسب منزل یا محل کار خود، می توانید علاوه بر بازدید از شوروم لوکس دکوراسیون داخلی گروه آسام، از مشاورین ما راهنمایی دریافت کنید.

نظر بگذارید.